Het project The Green Way heeft een eigen website in het Nederlands-Armeens zie: www.thegreenwayproject.nl

Een film over het project The Green Way en de ondersteuning die in Armenie wordt geboden is te zien onder volgende link (de film is in het Armeens en Nederlands ondertiteld): https://www.youtube.com/watch?v=W5zC9NirZpQ

Het driejarige project The Green Way is een project van stichting Solid Road en biedt extra re-integratieondersteuning aan Armeense gezinnen van gezinslocaties bij vrijwillige terugkeer naar Armenië.
Het project The Green Way is in 2017 begonnen.

De ondersteuning in Armenië bestaat uit:

  • huisvesting voor een teruggekeerd gezin voor maximaal 12 maanden, inclusief gas, water en elektriciteit.
  • Een beroepsopleiding voor de ouders en/of begeleiding bij het vinden van werk voor maximaal 12 maanden per persoon.
  • Armeense bijles voor de kinderen voor maximaal 6 maanden.
  • Ondersteuning bij de re-integratie voor 12 maanden en indien nodig psycho-sociale begeleiding.

Samen met het gezin wordt in Nederland een plan opgesteld waarin de wensen ten opzichte van huisvesting, beroepsopleiding en scholing voor de kinderen in kaart wordt gebracht. Dit plan wordt samen met de partnerorganisatie van Solid Road in Armenië uitgevoerd. In het voorbereidingstraject in Nederland is speciale aandacht voor de kinderen van de Armeense gezinnen om hen samen met hun ouders voor te bereiden op terugkeer naar Armenië. Hiervoor wordt door Solid Road een handleiding ontwikkeld.

Het project The Green Way valt onder de aanvullende terugkeerondersteuning. Gezinnen kunnen dus naast de ondersteuning vanuit The Green Way ook nog gebruik maken van de reguliere herintegratieondersteuning die bestaat uit 1800 Euro per volwassenen en 2800 Euro per kind waarvan per persoon 300 Euro contant wordt uitbetaald en het resterende bedrag in natura.

 

Het project The Green Way wordt gefinancierd van het Europese AMIF Fonds (Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie)

 logo

 

 

 

 

Gemaakt met Joomla gebaseerd op een Template van Joomla51.com