Copy
Nieuwsbrief Solid Road 10/2014

In deze nieuwsbrief:
-Pilot Activeren bewoners gezinslocaties
-Trainingsaanbod Solid Road verder uitgebreid
-Nieuw: Opleiding tot heftruckchauffeur
-Return with Talents
-Samenwerking met bedrijfsleven

 
View this email in your browser

Pilot Activeren bewoners gezinslocaties

In september heeft Solid Road de drie maanden durende training voor 7 bewoners van de gezinslocaties Burgum, Gilze en Den Helder succesvol en feestelijk afgesloten.

De deelnemers hebben drie maanden een training grafisch ontwerpen, webdesign, businesstraining en jobtraining gevolgd. Bij de slotpresentatie in Utrecht waar ook medewerkers van de DT&V en het COA aanwezig waren hebben zij hun businessplannen, websites en grafisch werk gepresenteerd.

Een voorbeeld van een website die een van de deelnemers heeft gemaakt is via deze link te zien: http://demo4.puntenpixel.com/  

De training maakt deel uit van de Pilot Activeren bewoners gezinslocaties van de DT&V.

Trainingsaanbod Solid Road verder uitgebreid
Op dit moment worden volgende vaktrainingen aangeboden:

-Grafisch ontwerpen
-Webdesign
-(Basis) computervaardigheden
-Engels
-Horeca
-Houtbewerking
-Lassen
-Fietsenmaker
-Landbouw
-Haarverzorging

Daarnaast krijgt elke deelnemer businesstraining om een businessplan te schrijven.


Op de website van Solid Road staat meer informatie over het trainingsaanbod: http://www.solidroad.nl/      
Nieuw: opleiding tot heftruckchauffeur
Veel ex-asielzoekers en ongedocumenteerden zouden in Nederland graag hun rijbewijs willen halen, helaas kunnen zij geen aanspraak maken op een rijbewijs.
Een opleiding tot heftruckchauffeur is wel mogelijk.
Solid Road werkt samen met een certificeerde logistieke opleider. Op de opleidingslocatie zijn diverse palletstellingen, inrijstellingen en doorrijstelling om te oefenen. De theorieles wordt in het Engels of Nederlands gegeven en is in overleg ook in andere talen mogelijk. De opleiding duurt tussen 2 en 5 dagen en geeft deelnemers de mogelijkheid om als goed opgeleide heftruckchauffeur werk te vinden binnen de logistieke sector in hun thuisland.

Return with Talents

Samen met Maatwerk bij Terugkeer heeft Solid Road in het voorjaar subsidie aangevraagd in het kader van de ozv (ondersteuning zelfstandig vertrek) subsidieregeling van de DT&V.

Het subsidieverzoek is ingewilligd en per 1 augustus 2014 is het project 'Return with Talents' van start gegaan. Return with Talents houdt in dat de deelnemers een vaktraining en businesstraining volgen bij Solid Road en door Maatwerk bij Terugkeer begeleid worden bij de reintegratie in hun land van herkomst.

Daarnaast hebben de deelnemers de mogelijkheid om voor max. 1500 Euro goederen uit Nederland mee te nemen om hun bedrijf op te bouwen in hun thuisland.

Deelnemers kunnen aangemeld worden via Solid Road: info@solidroad.nl of 06-27480885

Samenwerking met bedrijfsleven
Om deelnemers zo goed mogelijk voor te bereiden op terugkeer naar hun thuisland zoekt Solid Road regelmatig contact met bedrijven in Nederland.
Voor een ex-asielzoeker die in Mongolië binnen de toerismusbranche wil werken heeft Solid Road contact gelegd met een Nederlands reisbureau, die reizen naar Mongolië organiseren. Voor een ex-asielzoeker uit Pakistan die in Pakistan werk zoekt in de textielbranche heeft Solid Road contact gelegd met een Nederlands textielbedrijf dat nauwe contacten onderhoudt met de textielindustrie in Pakistan. Voor een Armeense ex-asielzoeker die in Armenië als interieurdesigner wil werken heeft Solid Road contact  gelegd met een Nederlandse interieurdesigner die een training interieurdesign voor de Armeense vrouw heeft gegeven.


Op deze manier werken wij samen met de deelnemers eraan om hen zo goed mogelijk voor te bereiden op een succesvolle start in hun thuisland.

 
Copyright © 2014 Solid Road, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp
@SolidRoad_nl
@SolidRoad_nl
www.solidroad.nl
www.solidroad.nl